کل نماهای صفحه

۲۹ مهر ۱۳۹۴

خامنه اي الزاماتی ۹ گانه را برای اجرای برجام پيش پاي روحاني وطرف حسابهايش قرار داده است

خامنه اي الزاماتی ۹ گانه را برای اجرای برجام پيش پاي روحاني وطرف حسابهايش قرار داده است .

رهبر جمهوری اسلامی یادآوری کرده که فقدان مراقبت از نقاط ابهام و ضعف‌های برجام می‌تواند به خسارت‌های بزرگی برای حال و آینده کشور منتهی شود. در این نامه، از روحانی خواسته که الزاماتی ۹ گانه را برای اجرای برجام در نظر گیرد که برخی از آنها بدین قرارند:
• موظف بودن دولت به اقدام‌های لازم طبق بند ۳ مصوبه‌ مجلس برای اجرای برجام.
• اقدامات مربوطه تنها هنگامی آغاز شوند که آژانس پایان پرونده‌ موضوعات حال و گذشته (pmd) را اعلام نماید.
• اقدام در مورد نوسازی کارخانه‌ی اراک با حفظ هویت سنگین آن، تنها در صورتی آغاز خواهد شد که قراردادی قطعی و مطمئن درباره‌ طرح جایگزین و تضمین کافی برای اجرای آن منعقد شده باشد.
 معامله‌ اورانیوم غنی‌شده‌ موجود در برابر کیک زرد با دولت خارجی در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد مطمئن در این ‌باره همراه با تضمین کافی منعقد شده باشد. معامله و تبادل مزبور باید به‌تدریج و در دفعات متعدد باشد.
• در موارد ابهام سند برجام، ‌تفسیر طرف مقابل مورد قبول نیست و مرجع، متن مذاکرات است.
• یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است، ‌تشکیل شود. ترکیب و وظائف این هیئت باید در "شورای عالی امنیت ملی" تعیین و تصویب شود.
رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده که در دوره هشت ساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه (از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته تروریسم و حقوق بشر) توسط هر یک از کشورهای طرف مذاکره نقض "برجام" محسوب خواهد شد و در صورت بروز چنین موردی دولت اجرای برجام را قطع کند.
در پایان این نامه آمده که رفع تحریم‌ها کار لازمی است اما گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع مشکلات کنونی جز با جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی میسر نخواهد شد. خامنه‌ای از روحانی خواسته که در امر واردات بی‌رویه و به ویژه پرهیز از وارد کردن هر گونه مواد مصرفی از آمریکا، مراقبت شود.
مذاکرات هسته‌ای با آمریکا که نخست مخفیانه بود، با تصمیم مستقیم رهبر جمهوری اسلامی و در عمان آغاز شد. آیت‌الله خامنه‌ای در توضیح تصمیم خود، سیاست "نرمش قهرمانانه" را مطرح کرد.
بسیاری از ناظران، رویکرد رهبر ایران در مذاکرات هسته‌ای را دوگانه توصیف کرده و می‌گویند او با مصلحت‌اندیشی نقش یک منتقد را ایفا می‌کند و نظرات خود را به گونه‌ای مطرح می‌کند که مسئولیت زیان‌های احتمالی معامله هسته‌ای متوجه دیگران باشد.دويچه وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر