کل نماهای صفحه

۱۸ دی ۱۳۹۶

عراقچی از خروج احتمالی آمریکا از برجام خبر داد

عراقچی از خروج احتمالی آمریکا از برجام خبر داد

معاون وزیر خارجه ایران از جامعه بین‌الملل خواست خود را برای خروج احتمالی آمریکا از برجام در روزهای آینده آماده کند. صالحی نیز می‌گوید چنین روندی می‌تواند در همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاثیر بگذارد.
Abbas Araghtchi Iran (Mehr)
عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای و معاون وزیر خارجه در دومین کنفرانس امنیتی تهران توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی را تنها تجربه حل و فصل مسالمت‌آمیز "یک بحران، درگیری و اختلاف" در زمان معاصر خواند و افزود: «این به ما درس می‌دهد که هنوز می‌توان به راه‌حل‌های دیپلماتیک امید داشت.»
به گزارش خبرگزاری فارس عراقچی روز دوشنبه (۱۸ دی/ ۸ ژانویه) گفت: «تلاش‌های رئیس جمهور آمریکا برای از بین بردن برجام، ممکن است در چند روز آینده به نقطه‌ای برسد که آمریکا به طور کامل از برجام خارج شود و جامعه بین‌الملل باید برای این مرحله آمادگی داشته باشد.»
پس از توافق هسته‌ای و اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رئیس جمهور ایالات متحده باید هر ۹۰ روز درباره اجرای تعهدات ایران به کنگره این کشور گزارش دهد.
دونالد ترامپ مهرماه امسال و در پایان دوره قبلی از تائید پایبندی ایران به تعهدات برجامی خودداری کرد و دور تازه این مهلت ۹۰ روزه ۲۲ دی ماه فرامی‌رسد.
احتمال مخالفت ترامپ با تمدید تعلیق تحریم‌ها
یک روز پس از این موعد، دوره ۱۲۰ روزه تمدید تعلیق تحریم‌های هسته‌ای آمریکا علیه جمهوری اسلامی نیز به پایان می‌رسد و بعید نیست ترامپ با ادامه تعلیق تحریم‌ها موافقت نکند.
عراقچی گفت: «مهم‌ترین نکته‌ای که وجود دارد این است که تلاش کنیم برجام به یک تجربه موفق در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای تبدیل شود اما متأسفانه اینجا جایی است که آمریکا نقش منفی خود را ایفا می‌کند برای اینکه بر عکس تبدیل به یک تجربه شکست خورده شود.»
عضو تیم مذاکرات هسته‌ای ایران تاکید کرد: «منطقه ما مسلماً بدون برجام منطقه امن‌تری نخواهد بود.» ترامپ بارها ایران را به بی‌ثبات کردن منطقه متهم کرده و گفته توافق هسته‌ای کاستی‌هایی دارد زیرا نتوانسته مانع این گونه اقدام‌ها و ادامه برنامه‌های مناقشه‌برانگیز موشکی جمهوری اسلامی شود.
Sigmar Gebriel (picture-alliance/dpa/B. von Jutrczenka)
زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان
به گزارش آسوشیتدپرس، رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا چند روز پیش گفته بود که ترامپ بارها اعلام کرده که توافق هسته‌ای نیاز به بازبینی و اصلاح دارد و در غیر این صورت آمریکا از آن خارج می‌شود.
تیلرسون خاطر نشان کرد که کاخ سفید و اعضای کنگره آمریکا رایزنی‌هایی برای اصلاح قوانین و دستورالعمل‌های اجرای برجام داشته‌اند که می‌تواند به تغییرات مورد نظر ترامپ بیانجامد.
یکی از گمانه‌زنی‌هایی که از مدتی پیش مطرح بوده تصویب قانونی در کنگره است که الزام رئیس جمهور به تائید پایبندی ایران به برجام در هر ۹۰ روز را منتفی کند. احتمال دیگر تشدید محدودیت‌ها علیه ایران بدون بر هم زدن توافق هسته‌ای است.
هشدار صالحی نسب به عواقب نقض برجام
به گزارش خبرگزاری مهر علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی بعد از ظهر امروز (دوشنبه ۱۸ دی) در یک گفت‌وگوی تلفنی با یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نسبت به عواقب "بدعهدی و نقض احتمالی تعهدات برجامی از جانب دولت آمریکا" هشدار داد.
صالحی گفته است: «در صورت عدم اجرای تعهدات برجامی از جانب آمریکا، جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی را اتخاذ خواهد کرد که می‌تواند بر روند فعلی همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأثیرگذار باشد.»
Türkei Sondergipfel der Organisation für Islamische Kooperation (OIC) (picture-alliance/abaca/AA/A.H. Yaman)
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران
همزمان با این تحولات، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از وزیر خارجه، محمد جواد ظریف و همتایان او از بریتانیا، فرانسه و آلمان دعوت کرده که درباره برجام و تحولاتی که می‌تواند پس از روز ۲۳ دی رخ دهد، در بروکسل با یکدیگر ملاقات کنند.
شب گذشته زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان در یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود که او و موگرینی از ظریف برای سفر به بروکسل دعوت کرده‌اند و قصد دارند درباره تظاهرات و اعتراض‌های اخیر ایران و برخورد خشن با معترضان نیز با او گفت‌وگو کنند.
قاسمی تاکید کرده که در دیدار ظریف با همتایان اروپایی او و موگزینی فقط درباره برجام رایزنی می‌شود. کاترین ری، سخنگوی موگرینی صبح دوشنبه به خبرنگاران گفت رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تماس‌های خود با ظریف، هم درباره مسائل برجام و هم در مورد تحولات اخیر در ایران با او گفت‌وگو کرده است.

در همین زمینه:

WWW LINKS

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر