در حالی که رسانه‌های رسمی و غیر رسمی ایرانی و گاه فارسی‌زبان غیر ایرانی تلاش کردند تا گروه‌های تروریستی را به ناحق به پادشاهی عربی سعودی منسوب کنند، وزیر امور خارجه ایران ضمن درخواست بهبود روابط میان ریاض و تهران اعتراف کرد که «جبهه النصره» و «داعش» تهدیدی برای کشور سعودی هستند.
به گزارش خبرگزای‌ها، ظریف شامگاه جمعه ۱۲ فوریه در سخنانی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که ایران آماده همکاری با سعودی برای  حل و فصل بحران سوریه و همچنین یافتن راه‌حلی برای مشکلات منطقه است.
به گفته ناظران، این سخنان نشانگر تغییر گفتمان ایران پس از آن است که سعودی از مداخله قریب‌الوقوع زمینی خود در سوریه خبر داد.
ظریف در سخنان خود گفت که «ایران و سعودی دارای منافع مشترکی در سوریه هستند». او بدون ارایه توضیحی درباره این منافع افزود: «تهران و ریاض باید در این زمینه همکاری کنند و ما آماده این همکاری هستیم».
او تاکید کرد: «جبهه النصره، داعش و دیگر تروریست‌ها، برادرانمان در سعودی و دیگر کشورهای منطقه را تهدید می‌کنند».
در ماه‌های گذشته، چندین حمله تروریستی در سعودی توسط شبه‌نظامیان گروه داعش و وابستگان به آن‌ها روی داد. این‌ها علاوه بر می‌شود بر تهدید‌های گروه‌های وابسته به ایران علیه سعودی به ویژه در مرزهای جنوبی این کشور. با این وجود رسانه‌ها و مقام‌های ایرانی همواره تلاش کردند که سعودی را عامل حمایت از گروه‌های تروریستی معرفی کنند. این در حالی است که این گروه‌ها تا کنون تهدیدی متوجه ایران نکرده‌اند. تهران برای توجیه افکار عمومی خود می‌گوید که مداخله‌هایش در کشورهای منطقه عامل دور ماندن تهدیدها از ایران است.
ظریف در سخنان خود افزود: «سرنوشت ما در منطقه سرنوشتی مشترک است که با تهدید روبرو است، این تهدید می‌تواند برای برادرانمان در ترکیه، سعودی، پاکستان، افغانسان و کشورهای آسیایی مرکزی، مشکل آفرین باشد».
وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: «از راه همکاری با برادرانمان در سعودی و ترکیه، می‌توانیم مشکلات و مسائل منطقه را حل و فصل کنیم».
ظریف همچنین ابراز امیدواری کرد که «گفت‌وگوهای مونیخ میان بازیگران اصلی بین‌المللی در بحران سوریه، باعث پایان یافتن رنج‌های این کشور عربی شود». او گفت: «امیدوارم که گفت‌وگوهای مونیخ به راه‌حلی منطقی برای بحران سوریه منتهی شود و به توافقی دست یابیم که این فاجعه انسانی را پایان دهد».
شایان ذکر است که ایران از راه حمایت از نظام اسد، در طولانی شدن بحران سوریه نقشی مستقیم ایفا کرد.