کل نماهای صفحه

۱۸ آبان ۱۳۹۴

خامنه ای وسپاه هردوبه دردی بنام نفوذ مبتلا شده اند - گردنه نفوذ جیست

خامنه ای وسپاه هردوبه دردی بنام نفوذ مبتلا شده اند - گردنه نفوذ چیست

گردنه نفوذ

در جریان مذاکرات هسته ای، خامنه ای بارها به صراحت گفته بود که اطمینان دارد مذاکره با آمریکا هرگز به نتیجه نمی رسد. به عنوان مثال، او در ۱۲ آبان ماه سال ۱۳۹۲ گفت:" گفتم من اعتماد ندارم، خوشبین نیستم به مذاکره، لکن میخواهند مذاکره کنند، بکنند؛ ما هم به اذن‌الله ضرری نمی کنیم. یک تجربه‌ ای در اختیار ملّت ایران است که این تجربه ظرفیّت فکری ملّت ما را بالا خواهد برد."
به این ترتیب  خامنه ای ضمن تاکید بر نافرجام بودن مذاکرات، هرگز در عمل مانع ادامه مذاکرات و سرانجام دستیابی به یک توافق نشد؛ زیرا آن گونه که او خود بعدا آشکارا گفت هدف جمهوری اسلامی از ورود به مذاکرات "رفع تحریم های ظالمانه اقتصادی" و " شکستن فضای خصمانه جبهه استکبار بر ضد ایران" بوده است.
 خامنه ای در جریان مذاکرات، اگرچه از دولت و تیم مذاکره کننده هسته ای حمایت می کرد، اما همزمان نه تنها دست منتقدان تندرو حسن روحانی و روند مذاکرات را باز می گذاشت بلکه در سخنرانی های خود چارچوب های مفهومی برای تداوم این انتقادها را تدارک می دید.
با دستیابی ایران و گروه ۱+۵ به توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، آیت الله خامنه ای که طبق اظهارات اعضای تیم مذاکره کننده لحظه به لحظه در جریان جزییات آن بود، مسیر تازه ای را در پیش گرفت و از خطرات پس از توافق سخن گفت و نسبت به قصد آمریکا برای "نفوذ" به داخل بخشی از ساختار قدرت هشدار داد.
 خامنه ای برای نخستین بار در ۲۶ مرداد ماه سال ۱۳۹۴، یعنی درست یک هفته پس از آنکه برجام به تایید شورای عالی امنیت ملی رسیده بود و برای نهایی شدن از سوی ایران تنها به امضا و تایید  خامنه ای نیاز داشت، گفت:" آمریکایی‌ها می‌خواهند از توافقی که هنوز نه در ایران و نه در آمریکا تکلیفش و رد یا قبول شدنش معلوم نیست، وسیله‌ ای برای نفوذ در ایران بسازند اما ما این راه را قاطعانه بسته‌ایم و با همه‌ توان بالای خود، اجازه‌ نفوذ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی یا حضور سیاسی در ایران را به آمریکایی‌ها نمی‌دهیم."
از آن هنگام تا امروز، دو اتفاق رخ داده است:
اول، به رغم همه موانع و جنجال ها و بحث هایی که بر سر راه تایید برجام در ایران وجود داشت، این توافق در موعد مقرر به تایید  خامنه ای رسید و هیچ اختلالی در روند اجرایی شدن آن با طرف مقابل پیش نیامد؛
دوم: مساله اصلی که تا پیش از این شیوه رسیدن به توافق و یا حتی اصل توافق بود جای خود را به پیامدهای توافق به ویژه در عرصه سیاست داخلی داد.
Image copyrightkhamenei.ir
به این ترتیب، آیت الله خامنه ای از یک سو به سمت خواسته اصلی خود یعنی رفع تحریم ها حرکت کرده و از سوی دیگر اکنون تلاش می کند که پیامدهای اجرای این توافق را به سود خویش کنترل کند.
دویچه وله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر