گزارش یک روزنامه اتریشی درباره آینده سیاسی هاشمی رفسنجانی
دبی-العربیه.نت فارسی
روزنامه اتریشی «ویرت شافت بلات» که از سال 1995 میلادی منتشر میشود و به طور عمده و به صورت حرفهای درباره مسائل اقتصادی و بازاریابی علاوه بر مسائل سیاسی مینویسد در گزارش ویژه خود به چشم انداز سیاست ایران با حضور فعالتر هاشمی رفسنجانی و نامزدی او برای انتخابات مجلس خبرگان پرداخته است.
به گزارش خرداد، این روزنامه معتبر اتریشی در گزارشی تحت عنوان «رفسنجانی اصلاح طلب بار دیگر به قدرت باز میگردد» با اشاره به نقش کلیدی هاشمی رفسنجانی در چشم انداز سیاست ایران مینویسد: «در سال 2009 میلادی، روحانیون شدیدا محافظه کار مانع از تایید صلاحیت هاشمی شدند و بهانه «سن بالا» در این باره مطرح شد. اکنون اما پس از گذشت سالها هاشمی رفسنجانی بار دیگر بازگشته است. او قصد ورود به بدنه مهمترین مجلس متشکل از روحانیون را دارد تا بتواند انحصار قدرت روحانیون محافظه کار را در آن نهاد از میان بردارد».
این روزنامه اتریشی که به زبان آلمانی منتشر میشود در ادامه میافزاید: «در سالیان گذشته برخی مدعی شدند که زمان مرگ سیاسی هاشمی فرارسیده و نقش او در سیاست ایران پایان یافته اما واقعیت هرگز این گونه نیست. او هنوز هم دومین مرد قدرتمند ایران است. هاشمی رفسنجانی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده دارد. در انتخابات پارلمانی 26 فوریه و انتخابات مجلس خبرگان او خواستار آن است تا بار دیگر تحولی اساسی روی دهد و تسلط تندروها بر هر دو مجلس پایان یابد».
ویرت شافت بلات در ادامه مینویسد: «رفسنجانی 81 ساله در حال حاضر با هیئتهای مقام اروپایی دیدار دارد و قصد دارد تمام انتقادات و هجمههای صورت گرفته از سوی منتقدان محافظه کار افراطیاش را تلافی کند. نامزدی کنونی او پاسخی به کسانی است که در انتخابات سال 2009 میلادی وی را رد صلاحیت کردند آن هم به دلیل بالا بودن سن. او مدتی قبل خود گفت که به حسن روحانی توصیه کرده بود در رقابت انتخاباتی شرکت کند شرکتی که به پیروزی وی انجامید».
این روزنامه اتریشی اشاره میکند که قدر مسلم شخصیت مهمی چون هاشمی بدون حواشی و جنجالهای مطرح شده از سوی رسانهها و مخالفانش نبوده است و در این باره میافزاید: «مسائلی از سوی منتقدان و مخالفان او علیهاش مطرح شده است. از جمله اینکه او ثروتمندترین مرد ایران است و احتمال آن وجود دارد که در تخلفات مالی نقش داشته باشد یا اینکه درباره نقش احتمالی او در مسائل پیش آمده در جریان زد و خورد سیاسی میان احزاب و گروهکها و جناحهای سیاسی در دهه 80 میلادی نیز مسائلی مطرح شدهاند. برخی نیز چون اکبر گنجی که پیشتر در ایران علیه هاشمی مینوشت او را از نظر مهارتهای دیپلماتیک سیاسی و تطبیق پذیری زیادش با شرایط روز به کاردینال ریشلیو تشبیه کرده است».
در فرانسه سده هفدهم به او لقب عالیجناب سرخ پوش را داده بودند و گنجی نیز با الهام از او کتاب عالیجناب سرخپوش را نوشت چرا که کاردینال ریشلیو همواره ردایی سرخ بر تن داشته است. او در کلیسای کاتولیک و دولت فرانسه پیشرفت کرده بود. این سیاستمدار و روحانی فرانسوی در سال 1634 میلادی کاردینال شد و در سال 1624 به عنوان صدراعظم لویی سیزدهم انتخاب شد. در مورد کارآمدی و زیرکی او داستانهای زیادی گفته شده است. او و ماری مدیچی مادر شاه جوان در جنگی دائمی برای قدرت به سر میبردند.
این روزنامه اتریشی با اشاره به حمایت هاشمی از سید حسن خمینی مینویسد: «او از سید« حسن خمینی» نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نیز برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان حمایت به عمل آورده است. قرار است سه گانه سید حسن خمینی – هاشمی و روحانی در انتخابات به رقابت با رقبای محافظه کار بپردازند. اکنون شانس اصلاح طلبان به میزان بسیار زیادی برای کسب قدرت بیشتر افزایش یافته است».
ویرت شافت بلات در پایان با اشاره به عصبانیت دلواپسان و محافظه کاران تندرو از فرصت خوب ایجاد شده برای اصلاح طلبان و نیروهای میانه رو به منظور افزایش قدرت خود مینویسد: «این موضوع سبب شده تا تندروها حتی اجازه پخش مصاحبه» محمد جواد ظریف «وزیر امور خارجه ایران با مجری تلویزیون دولتی را نیز ندهند تلویزیون دولتی (صدا و سیما) که تحت کنترل آنهاست. واقعیت آن است که برنامههای هاشمی بسیار فراتر از اینهاست. واقعیت آن است که او آرام و قرار ندارد و استراحتی برای او در کار نیست چرا که قصد دارد نظم سیاسی را دوباره به ایران باز گرداند تا توازن میان قوا و جناحهای سیاسی بار دیگر برقرار شود. هشت هفته باقی مانده به انتخابات زمانی است که انتظار میرود رقابت و منازعه میان اردوگاه میانه روها و محافظه کاران تشدید شود».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر