ساعت مچی ساخته شده با خاک کره ماه، چند میلیارد تومان است؟
لینک به منبع
لینک به منبع
آنها که در اتوبانهای شمال تهران تردد میکنند این آگهی تبلیغاتی و نظایر آنرا دیدهاند: ”ساعت مچی ساخته شده با خاک کره ماه“- مجتمع ویلایی با تزئینات ایتالیایی مجهز به زمین گلف و میدان اسب دوانی و باند هلیکوپتر-پذیرایی در رستوران فلان با بستنی روکش طلا - خدمات مسافرتی با جتهای شخصی - پنتهاوسهایی شامل دید ۳۶۰ درجهای و چهار طرفه-... و نصب تابلو ”ورود فقط برای اشخاص مهم“ در فروشگاه بهمان!
صدها میلیارد دلار درآمد در تمام دوران نظام آخوندی بهخصوص در دولت احمدینژاد، آن هم در دوران تحریمها برای ”برادران قاچاقچی“ و دلالان نفت فروش و بیت عظما، قرارگاه خاتمالانبیا سپاه و بنیاد تعاون ناجا و آستان قدس رضوی و دیگر نهادهای زیرمجموعه رهبری، توشهای ساخته است تا با آن خرج زن و بچه را بدهند و دستشان را پیش عوامل استکبار دراز نکنند! اقتصاد مقاومتی را به امت اسلام عرضه کنند! البته قیمت این اقدامات انقلابی، افزایش شکاف طبقاتی و آشکار شدن جلوههای برخورداری در ام القرا، و از پاافتادن روزافزون اقشار اجتماعی محروم است که آن هم چیزی نیست وکمیته امداد امام جبران میکند!
ورود ۹۵ هزار خودروی لوکس به ایران در سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲؛ و۱۷۶۲دستگاه پورشههای وارداتی، برای سرکشی به خانوادههای کمتر توسعه یافته است تا بتوانند دستشان را به این وسائل بکشند! روندی که همچنان ادامه دارد و در دولت ”تدبیر و امید“ نظام ولایتفقیه هم رکورد میزند. از جمله روزنامهی حکومتی شرق ۲۵/۱۱/۹۴در گزارشی مینویسد «اولین ارائهدهنده خدمات مسافرتی با جتهای شخصی» در ایران، دو سال است کارش را شروع کرده؛ این گزارش میافزاید که هر ساعت پرواز دستکم سههزار و ٢٠٠ دلار، بهعلاوه هزینههای جانبی (شامل هزینههای خدمات فرودگاهی) هزینه خواهد داشت. به بیانی، سفر دو روزه به کیش با جت شخصی حدود ۵۰ میلیون تومان تمام خواهد شد.
یک اقتصاد دان حکومتی ۵/۱۱/۹۴به ایسنا گزارش میدهد: ”نابرابریهای اقتصادی در جامعه ایرانی که از آن با عنوان شکاف طبقاتی یاد میشود، مرز شکاف را هم پشت سر گذاشته، جامعه ایرانی طبقه متوسط را از دست داده و به دو مرز دارا و ندار تقسیم شده است. نظام اقتصادی ایران سرمایهداری رفاقتی است. در اقتصاد ایران نابرابری در دسترسی به اعتبارات بانکی وجود دارد؛ تسهیلات بانکی به کسانی تعلق میگیرد که به نوعی به طبقات بالایی قدرت اتصال داشته باشند. علاوه بر آن در توزیع این نابرابری نیز انحصار وجود دارد. در این بین مهمترین موضوع نیز آن است که نظام قیمت، دستکاری شده و از طریق بالا و پایین رفتن قیمتها، پول زیادی انحصارا فقط به جیب یک یا چند نفر خاص میرود.۴۰ درصد جمعیت کشور، یعنی حدود ۳۰ میلیون ایرانی، زیر خط فقر زندگی میکنند؛ و درآمد ایشان نسبت معقول و موجهی با هزینههای زندگی آنان ـ بهویژه در شهرهای بزرگ ـ ندارد“.
ضریب جینی و کیفیت نابرابری
برمبنای دادههای رسمی مرکز آمار در سال94، نسبت هزینه دهک آخر (پولدارترین) به دهک اول (کمدرآمدترین) حدود ۱۴ برابر است که کیفیت نابرابری در جامعه را بازتاب میدهد.
برآورد سازمان ملل نشان میدهد ضریب جینی در ایران به حدود ۳۸ واحد رسیده است. ضریب جینی ارقامی بین صفر تا یک که گاه ضربدر ۱۰۰ میشود را دربر میگیرد؛ هر چه این رقم بیشتر باشد دلالت بر شکاف و نابرابری درآمدی بیشتر دارد.
گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۵ سازمان ملل مشخص میکند که ایران در میان ۱۴۲ کشوری که مورد بررسی قرار گرفتهاند از نظر میزان ضریب جینی در رتبه ۷۷ قرار دارد.
بدیهی است کیفیت نابرابری هزینهها و درآمدها میان میلیاردرهای خودی! با شهروندان فقیر در نقاط دورافتادهی کشور یا حاشیه شهرهای بزرگ، به مراتب بیش از ۱۴ برابر متوسط و رسمی است
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر