سوابق هدایت فرزادی؛ جنایتکاری که رییس زندان اوین شد!
هدایت فرزادی و نقش مستقیم او در فاجعه اوین وقتل زندانی سیاسی شیر محمد علی هدایت فرزادی و نقش مستقیم در فاجعه اوین
شبانگاه شنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۱ فاجعه اوین به نام هدایت فرزادی ثبت شد. او در نقش رییس زندان اوین نقش اصلی را در فاجعه حمله و آتش سوزی اوین ایفا کرد. گزارشهای اولیه از اوین حاکی از آن بود که در جریان یک شورش یا آتش سوزی تعدادی از زندانیان با شلیک نگهبانان مجروح شدند و برخی گزارشها حاکی است که تعدادی از زندانیان حین فرار روی مین رفتند. اما گزارشهای تکمیلی که از طرف مقامات حکومتی منتشر شده است حاکی از آن است که حداقل ۴ زندانی در جریان این جنایت کشته شدند و ۶۱ زندانی بیگناه مصدوم شدند. گفته شده است که زندانیان بر اثر استنشاق گاز خفه شدند.
در هرحال فاجعه اوین از هر کجا که آغاز شده باشد یک جنایت در آن رخ داده است که حکومت تلاش دارد ابعاد آن را پنهان نگاه دارد. و شکی نیست که هدایت فرزادی بعنوان رییس زندان اوین نقش اصلی را در این جنایت داشته است. از همین رو لازم دیدیم که نگاهی به سوابق این جنایتکار بیندازیم؛
لازم به یاد آوری است که پیش از فرزادی، « حمید محمدی » ریاست زندان اوین را برعهده داشت که پس از افشای فیلمهایی از جنایت در اوین ظاهرا از کار برکنار شد. رئیس زندان اوین حمید محمدی کیست؟
هدایت فرزادی قاتل علیرضا شیر محمد علی
هدایت فرزادی قاتل زندانی سیاسی علیرضا شیرمحمدعلی روز شنبه ۵ شهریور ۱۴۰۱ به ریاست زندان اوین گماشته شد. هدایت فرزادی رییس جدید زندان اوین، سابقه دو دهه جنایت علیه زندانیان را در کارنامه خود دارد. او همان کسی است که در زمان ریاست او بر زندان تهران بزرگ و در هماهنگی با او زندانی سیاسی علیرضا شیرمحمدعلی با ضربات چاقوی دو زندانی محکوم به مرگ به شهادت رسید. او در زندان تهران بزرگ و زندان دیزل آباد ریاست زندان را بر عهده داشت.
زندانی سیاسی علیرضا شیرمحمدعلی در ۲۰خرداد ۹۸ در زندان تهران بزرگ تحت مدیریت هدایت فرزادی به قتل رسید. فرزادی ظاهرا به دلیل دست داشتن درهمان جنایت از مدیریت زندان تهران بزرگ کنار گذاشته شد اما در حقیقت ترفیع گرفت و اکنون بعد از ۳ سال به ریاست زندان اوین رسید.
در حقیقت وی از ریاست زندان تهران بزرگ به سمت رئیس بازرسی سازمان زندانها منصوب شده بود و اکنون پس از دو سال از این جنایت وی را به ریاست زندان اوین منصوب کرده اند.
پس از انتقال بسیاری زندانیان سیاسی به زندان اوین، وی بعنوان یکی از قسی القلب ترین افراد برای این منصب گمارده شده است تا حداکثر فشار را بر زندانیان سیاسی اعمال کند.
سابقه کاری هدایت فرزادی:
از سال ۸۲ تا ۸۶ رئیس اردوگاه کار درمانی
از ۱۳۸۶ تا بهمن ۹۶ رئیس زندان مرکزی دیزل آباد کرمانشاه
از بهمن ۹۶ تا تیر ۹۸ رئیس زندان تهران بزرگ
بعد از برکناری از ریاست تهران بزرگ تاکنون در سمت رئیس بازرسی سازمان زندانها.
از روز شنبه ۵ شهریور ۱۴۰۱ ریاست زندان اوین.
بیشتر بخوانید
هدایت فرزادی کیست؟ یک قاتل یا یک رئیس معزول؟
جنایت در زندان دیزل آباد کرمانشاه (از ۸۶ تا ۹۶)
هدایت فرزادی زمانی که نقش رییس زندان دیزل آباد کرمانشاه را برعهده داشت، کارنامه چنان سیاهی داشت که زندانیان آن زندان آن را تحت عنوان « ایستگاه آخر دنیا» نام گذاری کردند.
یک زندانی سیاسی کرد به نام ربین رحمانی که به مدت دو سال در زندان دیزل آباد در ایام ریاست فرزادی محبوس بود در خاطرات خود نوشت:
«شاید یکی از تلخترین صحنههای دلخراشی که واقعا مدتی مرا متاثر کرد، قطع دست یکی از زندانیان سارق سابقهدار در محوطهی داخل زندان دیزلآباد با حضور تمامی زندانیان جرائم سرقت بود.
ربین رحمانی در بخشی دیگر نوشته است:«همراه چندین زندانی منتظر انتقال به قرنطینه زندان بودیم. هرکس درمورد اتهامش سخن میگفت. یک زندانی که معلوم بود سابقهدار است بعد از اینکه فهمید اتهام سیاسی دارم، با تبسمی برلب جملههایی بر زبان آورد که نشان از تجربیات چندین سالهاش در این زندان بود و با گذشت چندین سال از آزادیام هر بار باشنیدن اسم دیزل آباد همان جمله به ذهنم خطور میکند: «اینجا ایستگاه آخر دنیاست، اینجا انسانیت رنگ میبازد، اینجا زندان دیزل آباد کرمانشاه است» دوسال حبس در این زندان مفهوم ایستگاه آخر دنیا را برایم روشن کرد».
این زندانی سیاسی در ادامه خاطراتش نوشت: «هدف رئیس زندان (هدایت فرزادی) از انتقالم به این بند(بند زندانیان خطرناک) ترساندنم و هشدار غیرمستقیم بود که باید مواظب عملکردم در آینده باشم.. شاید یکی از سختترین شکنجههایی که علیه یک زندانی سیاسی اعمال میشود این است که به اجبار در کنار زندانیان مصرف کننده مواد مخدر و خطرناک محبوس و از نزدیک شاهد رفتار غیرانسانی آنها باشد و اختیاری نیز برای جلوگیری از این موارد نداشته باشد».
جنایات هدایت فرزادی در نقش ریاست زندان تهران بزرگ(بهمن ۹۶ تا تیر۹۸)
براساس گزارشهایی از زندان تهران بزرگ و بر اساس خاطرات زندانیان برخی از جنایتهای هدایت فرزادی در زندان تهران بزرگ از این قرار است؛
۱. ضرب و شتم، شکنجه، قتل و محرومیت زندانیان از حقوق اولیه شان.
۲. عدم رعایت اصل تفکیک جرائم، تراکم جمعیت بسیار بالا در بندها، شرایط اسفبار بهداشتی زندان، قطع آب به روی زندانیان و گرسنگی دادن به آنها.
۳. مرگ یک زندانی ۲۷ ساله پس از ۴۳ روز حبس در زندان تهران بزرگ در پی عفونت ریه و عدم رسیدگی در آذر ۹۷
۴. عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زندانی سیاسی سهیل عربی پس از مضروب شدن شدید در بازجویی در اردیبهشت ۹۸
۵. شکنجه و اذیت و آزار دراویش گنابادی که در بهمن و اسفند ۹۶ در وضعیت مجروح و مصدوم به زندان تهران بزرگ منتقل شده و در شرایط بسیار نا مناسبی قرار گرفتند، بطوریکه با وجود جراحتهای سنگین و حتی وجود ساچمه در بدنهایشان هیچکدام به پزشکی قانونی منتقل نشده و در بهدای داخل زندان فقط باندپیچی شدند.
شایان ذکر است هدایت فرزادی یکی از دراویش را که در یک فایل صوتی درباره وضعیت این زندان اطلاع رسانی کرده بود تهدید کرد که برعلیه او اعلام جرم خواهد کرد.
قتل زندانی سیاسی علیرضا شیرمحمدعلی
۶. قتل زندانی سیاسی علیرضا شیرمحمدعلی. علیرضا شیرمحمدعلی, در شامگاه دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸, در تیپ ۱ اندرزگاه ۱۱ زندان تهران بزرگ توسط ۲ نفر از زندانیان جرائم خطرناک بنامهای محمدرضا خلیل زاده و حمیدرضا شجاع زاده که در بند زندانیان سیاسی نگهداری میشدند با ۵۰ ضربه چاقو مورد حمله قرارگرفت. علیرضا شیرمحمدعلی از ناحیه شاهرگ و شکم بشدت مجروح شد.و با توجه به شدت و میزان جراحات قبل از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست داد.
پدر و مادر علیرضا شیرمحمدعلی همیشه از رییس زندان تهران بزرگ به عنوان قاتل فرزندشان یاد کردند اما هرگز کسی به دادخواهی آنان گوش نکرد.
ترفیع درجه یک قاتل و جنایتکار در حاکمیت ولایت فقیه اصلا امر جدیدی نیست. کما اینکه عفو بینالملل بارها تاکید کرد که جنایتکاران و ناقضان حقوق بشر در ایران مصونیت دارند.اما آنچه که در این مورد جای درنگ دارد آن است که استبداد حاکم در دهن کجی آشکار نسبت به نرمها و معیارهای حقوق بشری و برغم رسوا شدن در شبکههای اجتماعی و دنیای مجازی ناچار است که این رسوایی ها را به جان بخرد و رسواترین جنایتکاران را برای حفظ روحیه تبهکاران دیگر به کار بگمارد.