کل نماهای صفحه

۱ آذر ۱۴۰۳

زندانی سیاسی سعید غریبی، وضعیت بحرانی و محرومیت از رسیدگی پزشکی با وجود سوختگی شدید

 

زندانی سیاسی سعید غریبی، وضعیت بحرانی و محرومیت از رسیدگی پزشکی با وجود سوختگی شدید

زندانی سیاسی سعید غریبی از ناحیه دو دست و کمر به شدت دچار سوختگی شده. اما با وجود وضعیت وخیم همچنان در زندان نگه داری می شود

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۳۰آبان‌ماه ۱۴۰۳، وضعیت جسمی زندانی سیاسی سعید غریبی در زندان عادل‌آباد شیراز بحرانی گزارش شده است.

زندانی سیاسی سعید غریبی از ناحیه دو دست و کمر به شدت دچار سوختگی شده. اما با وجود وضعیت وخیم همچنان در زندان نگه داری می شود. از انتقال او به بیمارستان و رسیدگی پزشکی مناسب محروم نگه داشته اند.

سعید غریبی، خودسوزی اعتراضی، و محرومیت از درمان
سعید غریبی

زندانی سیاسی سعید غریبی در روزهای اخیر به دلیل شرایط سخت و غیرانسانی زندان عادل آباد شیراز و در اعتراض به محکومیت سنگین دست به خودسوزی زد.

علاوه بر این وی با محدودیتهای شدیدی که در این زندان وجود دارد، او را با فشارهای سنگین روبرو کرده است.

 

زندانی سیاسی سعید غریبی، متولد سال ۱۳۷۳، در سال ۱۴۰۰ دستگیر و به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد.

او به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به خامنه ای» و «تحریق اموال عمومی» توسط قاضی ساداتی از شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به ۱۵ سال زندان و ۱۵ سال تبعید به شهرستان طبس محکوم شده است.

این حکم بدوی او بوده و او به این حکم اعتراض زده است. این پرونده در مرحله تجدیدنظر است ولی هنوز در دیوان عالی کشور ثبت نشده است.

سعید غریبی از جمله زندانیان سیاسی است که در زندان عادل‌آباد شیراز، یک بیانیه در رابطه با کشته شدن بیش از ۵۰ کارگر معدن در طبس را امضا کرده بود

با ارسال هرگونه اطلاعات در این زمینه به ما کمک کنید تا صدای زندانیان باشیم

نقض حقوق بشر با انجام نشدن رسیدگی پزشکی به سعید غریبی

محرومیت سعید غریبی از رسیدگی پزشکی نقض چندین اصل مهم در قوانین حقوق بشری بین‌المللی است. این عمل با موارد زیر مغایرت دارد:

ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر: که به صراحت بیان می‌کند هیچ‌کس نباید تحت شکنجه یا رفتار یا مجازات‌های بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز قرار گیرد. عدم ارائه مراقبت‌های پزشکی می‌تواند نوعی رفتار غیرانسانی و تحقیرآمیز تلقی شود.

ماده ۱۰ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی: این ماده تأکید می‌کند که با تمامی افرادی که از آزادی‌شان محروم شده‌اند، باید به صورت انسانی و با احترام به کرامت ذاتی آنها رفتار شود. محرومیت از مراقبت پزشکی، مغایر با این ماده است.

قوانین استاندارد حداقل رفتار با زندانیان (قوانین نلسون ماندلا):

این قوانین که توسط سازمان ملل متحد تدوین شده‌اند، به صراحت بیان می‌کنند که زندانیان باید به خدمات درمانی مناسب دسترسی داشته باشند و شرایط بهداشتی و درمانی زندان‌ها باید استانداردهای لازم را داشته باشد.

محرومیت از خدمات پزشکی به عنوان شکلی از شکنجه یا رفتار غیرانسانی در بسیاری از اسناد حقوق بشری محکوم شده و نقض کرامت انسانی افراد به شمار می‌رود.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر