اولین ویدئوی ۳ بعدی بند ۲۰۹ زندان اوین؛ قسمت اول: ساختمان و ساختار بندها
قسمت اول ویدئوی ۳ بعدی بند ۲۰۹ زندان اوین – ساختمان و ساختار بندها
قسمتهای دیگر این مجموعه ویدئوها در روزهای آینده منتشر خواهد شد.
تصاویری از دیگر قسمت های این مجموعه ویدئویی از بند ۲۰۹ زندان اوین که به زودی منتشر میشوند
مقدمه
زندان اوین، یکی از بدنامترین زندانهای ایران است. این زندان در منطقه سعادتآباد و محله اوین درکه قرار دارد. محوطه زندان اوین نزدیک به ۴۰ هکتار است که سابقا زمین و خانه سید ضیاالدین طباطبایی نخست وزیر کابینه سیاه است.
ساخت ابتدایی زندان اوین از سال ۱۳۴۰ آغاز و همزمان با جشنهای ۲۵۰۰ ساله و افزایش اعتراضات بر علیه شاه پایان یافت. در این زندان، بسیاری از مخالفان حکومت پهلوی به طرز وحشیانهای شکنجه شدند.
ساختمان اولیه زندان شامل ۲۰ سلول انفرادی و ۲ بند عمومی و ظرفیت آن ۳۲۰ نفر بود. با بالا گرفتن مخالفت با رژیم پهلوی، فضای این زندان ظرفیت پذیرش زندانیان را نداشت و در چند نوبت به ساختمانهای این زندان اضافه شد. در ابتدای سال ۵۷ این زندان دارای ۱۰۰ سلول انفرادی و چند بند عمومی شد.
ظرفیت اسمی این زندان ۱۵۰۰ نفر بود اما بیش از ۳هزار نفر در آن زندانی بودند. شرایط در زندان اوین به مراتب از سایر زندانها سختتر و شکنجههای اعمال شده علیه زندانیان شدیدتر بود. پس از سرنگونی شاه از سال ۱۳۵۹ به بعد این زندان به محل بازداشت و اعدام جوانان معترض علیه حاکمیت ننگین ولایت فقیه تبدیل شد.
بندهای زندان اوین
بند ۲۰۹ زندان اوین
بخش امنیتی و سری در زندان اوین، بند ۲۰۹ است که افراد زیر شکنجه در آنجا نگهداری میشوند. ۲۰۹ در قسمت پشت بهداری زندان اوین و جنب آشپزخانه و بند زنان قرار دارد و از بندی به نام «آموزشگاه» قابل مشاهده است. در قسمت رو به روی آن، قسمت «نانوایی» زندان اوین قرار گرفته است.
بند ۲۰۹، ساختمانی ۲ طبقه با نمای آجری است که کانالهای پوشیده شده از پشم شیشه و فویل آلومینیومی آن را از سایر ساختمانها برجسته میکنند. این بند دارای ۲ درب ورودی در قسمت جلو میباشد. درب کوچکتر که دارای آیفون و سیستم مداربسته تصویری است، مربوط به ورود متهمین، و درب دیگر محل ورود پرسنل اجرایی و ماموران زندان است.
بند ۲۰۹ امنیتیترین بخش زندان اوین است و غیر از پرسنل آن، حتی مقامات بالای دولتی هم حق ورود به محدوده آن را ندارند.
با ارسال هرگونه اطلاعات به ما در افشای نقض حقوق بشر در ایران یاری رسانید
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر